GRID Grafisch Museum is het museum in hartje Groningen waar grafisch erfgoed tot leven komt. Bij binnenkomst komt de geur van drukinkt je tegemoet! Je kunt tijdens je bezoek de wisselende tentoonstelling bezoeken die rondom de vaste collectie van de beroemde Groningse drukker Hendrik Nicolaas Werkman is gebouwd. Ook kun je de drukkerij en boekbinderij bekijken, waar je kunt dwalen tussen de historische persen, zetsels en clichés. Maar vergeet ook de hypermoderne risograaf niet! Vrijwilligers staan altijd klaar om je meer te vertellen én om je te helpen met het zelf creëren van drukkunst.

Een bezoek aan het GRID bestaat niet alleen uit het aanschouwen van moderne grafische kunst en vormgeving, je kunt er heel veel  doen! Ieder weekend kun je je eigen kunstwerken maken tijdens één van de vele workshops voor volwassenen en kinderen. Of kom eens langs tijdens één van de evenementen, zoals de dag van de Boekkunst. Het organiseren van een op maat gemaakt uitje bij het GRID is ook mogelijk!

De geur van drukinkt, de liefde voor een letter en een wereld van verschil in 1 millimeter.

Openingstijden & adres

Dinsdag tot en met zondag, van 10:00 tot 17:00 uur.

Het museum is gesloten op: 1ste Kerstdag, Nieuwjaarsdag (1 januari), 1ste Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag en 1ste Pinksterdag.

GRID is beperkt toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Lift en traplift zijn aanwezig.

Tweede Pinksterdag open vanaf 13 uur!

Ons adres

GRID Grafisch Museum
Sint Jansstraat 2
9712 JN Groningen

Prijzen

Volwassenen €7,50
Kinderen basisschool €3,00
Jeugd voortgezet onderwijs €5,00
65+, CJP, Studentenkaart €5,00
Museumjaarkaart, Stadjerspas vrij entree
0 t/m 4 jaar vrij entree
Vrienden van GRID vrij entree
Avondtoeslag groepen €25,00

Bij groepen vanaf 10 betalende personen geldt het kortingstarief. In het geval van een bedrijfsuitje hanteren wij aangepaste tarieven. Bij schoolgroepen geldt het normale tarief, maar krijgen max. 2 begeleiders gratis entree.

Exposities in GRID

Papier ontvouwd. Groningers en hun papier.

Ontdek meer

Activiteiten

Groepsactiviteiten

Wil je iets organiseren?
Bedrijfsuitje
Kinderfeestje
Familiedag
Groepsuitje

Bestel je e-ticket