Workshops voor kinderen

Elke zondagmiddag, van 14 tot 15.30 uur, is er in GRID een workshop voor kinderen (kosten €8,50, inclusief materiaal, exclusief entree). Je gaat altijd met iets moois naar huis! In de vakanties kun je aanschuiven bij speciale  activiteiten. Benieuwd wat jij kunt doen?
Lees verder

Workshops voor volwassenen

Elke zaterdag van 14 tot 16 uur geven we workshops voor volwassenen. Daarin staan uiteenlopende druktechnieken centraal (kosten €8,50, inclusief materiaal, exclusief entree). Ook organiseren we regelmatig activiteiten zoals lezingen en speciale rondleidingen. Benieuwd naar het programma voor de komende tijd?
Lees verder

 

Iedere eerste zondag van de maand kun je deelnemen aan het Open Atelier Werkmantechniek. Wanneer je al eens geoefend hebt met de Werkmantechniek (bijvoorbeeld tijdens één van de workshops), dan kun je op de zolder van GRID vrij werken en gebruik maken van het materiaal en de persen die er zijn. Er is deskundige hulp aanwezig.

Ook kun je regelmatig met het hele gezin aan de slag met de Werkmantechniek tijdens de Gezinsworkshop! Leer samen met uw (klein)kinderen alles over het werk en leven van de beroemde drukker H.N. Werkman en treedt daarna in zijn voetsporen.

Uitje organiseren

Het is mogelijk verschillende op maat gemaakt programma’s te organiseren bij GRID. Denk aan kinderfeestjes, bedrijfsuitjes, of een verzorgd arrangement voor groepen. Er wordt een rondleiding verzorgd waarbij je de boekbinderij, de drukkerij en de zetterij bekijkt. Hierna zijn er verschillende workshops te bedenken, waarbij (druk)technieken geleerd kunnen worden, bijvoorbeeld de Werkmantechniek, linosnedes maken of papier marmeren. Je gaat altijd naar huis met een mooi zelfgemaakt drukwerk.

 

 

 

Lees verder