Speurtocht: LET EENS OP LETTERS

Nieuw bij GRID !!

Een leuke zoektocht door de binnenstad van Groningen voor kinderen met hun ouders of begeleiders.

Ontdek meer

Workshops voor kinderen

Elke zondagmiddag, van 14 tot 15.30 uur, is er in GRID een workshop voor kinderen (kosten €8,50, inclusief materiaal, exclusief entree). Je gaat altijd met iets moois naar huis! In de vakanties kun je aanschuiven bij speciale  activiteiten. Benieuwd wat jij kunt doen?
Lees verder

Workshops voor volwassenen

Elke zaterdag van 14 tot 16 uur geven we workshops voor volwassenen. Daarin staan uiteenlopende druktechnieken centraal (kosten €8,50, inclusief materiaal, exclusief entree). Ook organiseren we regelmatig activiteiten zoals lezingen en speciale rondleidingen. Benieuwd naar het programma voor de komende tijd?
Lees verder

 

Iedere eerste zondag van de maand kun je deelnemen aan het Open Atelier Werkmantechniek. Wanneer je al eens geoefend hebt met de Werkmantechniek (bijvoorbeeld tijdens één van de workshops), dan kun je op de zolder van GRID vrij werken en gebruik maken van het materiaal en de persen die er zijn. Er is deskundige hulp aanwezig.

Ook kun je regelmatig met het hele gezin aan de slag met de Werkmantechniek tijdens de Gezinsworkshop! Leer samen met uw (klein)kinderen alles over het werk en leven van de beroemde drukker H.N. Werkman en treedt daarna in zijn voetsporen.

Uitje organiseren

Je kunt ook zelf een programma samenstellen voor de invulling van een bedrijfsuitje, een kinderfeestje of een leuke middag met vriendinnen, vrienden of familie. Bekijk de boekbinderij, de drukkerij en de zetterij en maak kennis met verschillende druktechnieken. Ga vervolgens zelf  aan de slag, bijvoorbeeld in een workshop Werkmantechnieken, Linosnedes maken, Papier marmeren of Boekbinden. In overleg stellen we een arrangement samen, ook  te combineren met een Werkmanwandeling, een lunch/borrel of diner bij een nabijgelegen horecagelegenheid.

 

 

 

Lees verder