Studentenlezingen Papier Ontvouwd

Zondag 26 november aanstaande verzorgen vijf enthousiaste studenten geschiedenis van de Rug ieder een presentatie in de expositie Papier Ontvouwd. Benieuwd welke onderwerpen aan de orde komen?

Lees meer

Toyism takes over

Met het initiatief Toyism takes over vieren verschillende culturele instellingen over heel Nederland het 25 jarige jubileum van de kunststijl toyisme. Op elke unieke locatie zijn er kleurrijke toyistische kunstwerken te zien, zo ook bij GRID! Benieuwd naar het initiatief en welke kunstwerken GRID huishoudt?

Lees verder

Speurtocht: LET EENS OP LETTERS

Nieuw bij GRID !!

Een leuke zoektocht door de binnenstad van Groningen voor kinderen met hun ouders of begeleiders.

Ontdek meer

Papier ontvouwd. Groningers en hun papier.

Verlengd tot en met 7 januari 2018!

Groningers en hun papier: een bijzondere geschiedenis

Aan de hand van veertien onderwerpen krijgt de bezoeker een beeld van het fenomeen papier en de impact die dit medium door de eeuwen heen in Stad en Ommeland heeft gehad. Van de oudste papieren documenten uit onze Groninger Archieven en hun betekenis tot het intrigerende papieren netwerk van vriendenboekjes op de Universiteit. Het is allemaal drie maanden lang te zien en te beleven in GRID.

Ontdek meer

10x10 grid in GRID

De eerste oogst van het project 10×10 grid is nu te zien in GRID. 35 prachtige bijdragen hebben binnen een plek gekregen op de toegangsmuur naar de drukkerij. Én zijn buiten te bewonderen via het interactieve raam. Bas Sijpkes ontwierp een app waarmee voorbijgangers op allerlei manieren met de werken kennis kunnen maken. Wil je als grafisch ontwerper of grafisch kunstenaar ook een bijdrage leveren? Dat kan!

Ontdek meer