Zaterdag 30 maart 2019

Speciale workshop i.s.m Synagoge Groningen : Letters vertellen jouw verhaal

Workshop voor volwassenen

Hebreeuws en letters: zowel GRID Grafisch Museum en Synagoge Groningen hebben er iets mee. Vandaar dat we samen een workshop hebben ontwikkeld voor iedereen die meer wil weten over de Hembreeuwse taal en letters. In de workshop kan een eigen werk worden gemaakt met de Hebreeuwse letters. De Hebreeuwse taal en letters zijn niet alleen een praktisch communicatiemiddel tussen mensen maar zitten ook vol verhalen en symboliek. Daarom krijgen de deelnemers aan de workshop ‘Letters vertellen jouw verhaal’ in stappen te leren hoe ze een verbinding kunnen leggen tussen de letters en hun eigen thema of persoonlijke verhaal.

Met drukinkt, verfrollen, Hebreeuwse lettervormen en sjablonen kunnen de deelnemers uitdrukking geven aan wat bij hen leeft en wat de letters hen vertellen. Bij deze techniek heeft ook het toeval een zekere rol : de combinatie van verschillende sjablonen en kleuren zullen telkens weer een verschillend en verrassend resultaat opleveren.

De deelnemers worden niet onvoorbereid aan het werk gezet. Tijdens een inleiding komen ze het nodige te weten over de geschiedenis en de basisprincipes van het Hebreeuws als ook over de voor Werkman typerende werkwijze.

Optioneel kan er vooraf een bezoek aan de synagoge worden gebracht voor €3,-.

Tijd: 14.30 - 16.30

Prijs: €15,- excl. entree. | Optioneel bezoek Synagoge: €3,-

Maximum aantal deelnemers: 12

Reserveer