GRID Grafisch Museum aan de Sint Jansstraat is gesloten voor publiek. Het pand wordt ingrijpend verbouwd en daarom gaan we in de komende periode het verhaal over ons grafisch erfgoed op een andere manier vertellen. Daarvoor hebben we een mobiel museum gebouwd: de Druktemaker. Ondertussen worden de scenario’s voor de toekomst uitgewerkt en wordt de keuze voor een nieuwe locatie gemaakt.

Directie en bestuur zijn bezig met de uitwerking van een nieuw museaal concept, waarin naast aandacht voor de geschiedenis van het grafisch erfgoed ruimte zal zijn voor workshops, het grafisch ambacht, de wisselwerking tussen drukkunst en emancipatie, de digitale revolutie, wetenschappelijk onderzoek en artists in residence. Tot we weten op welke vaste plek we terugkomen trekken we met de Druktemaker langs scholen, buurtcentra en instellingen in Stad en Ommeland. Ook worden er pop-up exposities georganiseerd op bijzondere locaties en bouwen we onze online activiteiten verder uit.

Openingstijden & adres

Tot aan 18 december a.s. is GRID zes dagen per week te bezoeken. 

Dinsdag tot en met zondag, van 13:00 tot 17:00 uur.

Wij zijn gesloten op:

Alle maandagen, 1e Kerstdag en 2e Kerstdag, Nieuwjaarsdag (1 januari), 1e en 2e Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, 1e en 2e Pinksterdag en Gronings Ontzet (28 augustus).

GRID is beperkt toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Een traplift is aanwezig. 

Ons adres

GRID Grafisch Museum
Sint Jansstraat 2
9712 JN Groningen

Prijzen per 1 januari 2022

Volwassenen €7,75
Kinderen basisschool €3,25
CJP, jeugd voortgezet onderwijs €5,25
65+, Studentenkaart €5,50
Museumkaart, Stadjerspas, Rembrandtkaart vrij entree
0 t/m 4 jaar vrij entree
Vrienden van GRID vrij entree

Voor groepen vanaf 10 betalende personen geldt het gereduceerde entreetarief van €5,50. Voor bedrijfsuitjes geldt een aangepast tarief en bij schoolgroepen krijgen max. 2 begeleiders gratis entree.

Exposities in GRID

Activiteiten

Kinderfeestje

Bedrijfsuitje

Onderwijs

Groepsuitje