Workshops voor volwassenen

Elke zaterdag van 14 tot 16 uur geven we workshops voor volwassenen. Daarin staan uiteenlopende druktechnieken centraal (kosten €8,75), inclusief materiaal, exclusief entree). Ook organiseren we regelmatig activiteiten zoals lezingen en speciale rondleidingen. Klik op lees verder om het programma voor de komende tijd te bekijken.
Lees verder

 

Iedere eerste zondag van de maand kunt u deelnemen aan het Open Atelier Werkmantechniek. Wanneer u al eens heeft geoefend met de Werkmantechniek (bijvoorbeeld tijdens één van de workshops), dan kunt u op de zolder van GRID vrij werken en gebruik maken van het materiaal en de persen die er zijn. Er is deskundige hulp aanwezig.

Ook kunt u regelmatig met het hele gezin aan de slag met de Werkmantechniek tijdens een Gezinsworkshop! Leer samen met uw (klein)kinderen alles over het werk en leven van de beroemde drukker H.N. Werkman en treedt daarna in zijn voetsporen.

Activiteiten voor kinderen

Elke zondagmiddag, tussen 13.30 en 17.00 uur, is er in GRID een activiteit voor kinderen (kosten €3,25). De activiteiten starten ieder half uur en heel uur. De kinderen gaan altijd met iets leuks naar huis! Klik op lees verder om naar een overzicht van de activiteiten te gaan. 
Lees verder

Uitje organiseren

Je kunt ook zelf een programma samenstellen voor de invulling van een bedrijfsuitje, een kinderfeestje of een leuke middag met vriendinnen, vrienden of familie. Bekijk de boekbinderij, de drukkerij en de zetterij en maak kennis met verschillende druktechnieken. Ga vervolgens zelf  aan de slag, bijvoorbeeld in een workshop Werkmantechnieken, Linosnedes maken, Papier marmeren of Boekbinden. In overleg stellen we een arrangement samen, ook  te combineren met een Werkmanwandeling, een lunch/borrel of diner bij een nabijgelegen horecagelegenheid.

 

 

 

Lees verder

Risograaf

GRID stelt haar A2-formaat Riso beschikbaar voor drukwerk in opdracht. En dat voor een vriendelijke prijs!

Meer informatie

Speurtocht: LET EENS OP LETTERS

Een leuke zoektocht door de binnenstad van Groningen voor kinderen met hun ouders of begeleiders.

Ontdek meer

Werkman Wandeling

Maak met een gids een wandeling door de stad en ontdek de sporen van Werkman in Groningen.

Lees meer