Alternatieve Boekenweek

Van 25 maart tot en met 2 april 2017

6kmperuur10mdiep presenteert nieuwe kunstenaarsboeken in GRID

Op 25 maart, 30 maart en 1 april presenteren leden van kunstenaarscollectief 6kmperuur10mdiep nieuwe kunstenaarsboeken tijdens een serie boekpresentaties in GRID.

De boekententoonstelling is de afsluiting van een intensief jaarprogramma van lezingen, workshops, tekstbesprekingen en excursies, waarin het fenomeen kunstenaarsboek onder de loep is genomen. Uiteindelijk doel van deze voorbereiding was het maken van nieuwe kunstenaarsboeken. De resultaten worden nu in een drietal boekpresentaties aan het publiek gepresenteerd in GRID.

Elk van deze boekpresentaties bestaat uit een doorlopend programma waarin steeds enkele kunstenaars hun nieuwe boek op toepasselijke wijze voorstellen aan het publiek. Dit doen ze bijvoorbeeld door middel van voordracht van een verhaal of van een gedicht, of door het aanbieden van een toepasselijke workshop of andere publieksactiviteit.

Randprogramma boekpresentaties:

 • zaterdag 25 maart 15:00 – 17:00 uur:
  Ineke van Dongen, Lia Brouwer, Wim Peters, Ingeborg Entrop, Els Schuch;
 • donderdag 30 maart 19:30 – 21:30 uur:
  Wilma Drooger, Marjo van den Bekerom, Mare Sliedrecht, Maya Vermeulen, Sylvie Arrabito;
 • zaterdag 1 april 15:00 – 17:00 uur:
  Esther IJssels, Margriet Reinalda, Evelyn van Oosterhout, Xandrien Thiel ;
  Esther en Margriet zullen hun boekenperformance ook buiten dit tijdsblok uitvoeren op regelmatige momenten vanaf 13:00 uur.

De expositie van de kunstenaarsboeken is te bezichtigen van 25 maart t/m 2 april in GRID, St Jansstraat 2, Groningen. Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10:00 – 17:00 uur.

Meer informatie over het kunstenaarscollectief is te vinden op website of op de Facebookpagina 6kmperuur10mdiep.