Hans G. Kresse 100 jaar

Van 31 oktober 2021 tot en met 1 mei 2022

Hans G. Kresse (3 december 1921 – 12 maart 1992) wordt nog altijd beschouwd als een van de grootste stripmakers van Nederland met een indrukwekkend talent om realistisch te tekenen. Tijdens zijn honderdste geboortejaar brengen strip-, animatie- en gamemuseum Storyworld en GRID samen een eerbetoon aan deze grootmeester. Bij Storyworld staan het maakproces, de illustraties en Kresses fascinatie voor indianen centraal. Bij GRID ontdek je hoe Eric de Noorman bij duizenden krantenlezers terechtkwam en volg je het proces vanaf het scenario tot het moment dat de strip van de drukpers rolde.

Eric de Noorman
In de jaren vijftig van de vorige eeuw waren de verhalen van Eric de Noorman ongekend populair. Niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten. De strip, met onderteksten, werd onder meer gelezen in België, Frankrijk, Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen, Spanje, Portugal en Suriname. De verhalen stonden dagelijks in de krant, maar werden ook gebundeld in boekjes. Deze boekjes werden eveneens massaal door de jeugd verslonden. In GRID kun je je onderdompelen in de wereld van deze stoere Viking.

Randprogramma
Gedurende de tentoonstellingsperiode organiseert GRID een randprogramma met workshops voor volwassenen en kinderen, gerelateerd aan de expositie. Bekijk onze agenda voor actuele informatie.

Storyworld
De tentoonstelling in Storyworld is inmiddels afgelopen. In GRID is het werk van Kresse tot en met 1 mei 2022 te zien.