Het Huis van Kat en Muis

5 oktober 2016 - 13 november 2016

Vanaf 5 oktober verandert GRID in het fantastische Huis van Kat en Muis. Speur door de gekste hoekjes van het museum en ontdek waar Muis en zijn 120 vriendjes zijn. Overal vind je prachtige prenten, gemaakt door 24 illustratoren van de Verenigde Oostindische Inkt Compagnie in samenwerking met Tjibbe Veldkamp. Maak het vingerpoppetje van Kat, zet het op je vinger en begin de tocht door het museum. Hoeveel muizen vind je in de Torenkamer van Nico Visscher? En hoeveel in de Serre van Geertje van der Zijpp?

Niet alleen in de publieke ruimtes kun je prachtige prenten vinden, wat dacht je van de wc? Ook ouders kunnen genieten van de rijke illustraties en aanvullende informatie. Een expositie bezoeken is nog nooit zo spannend geweest.

De speurtocht van Kat en Muis is te bezoeken tijdens de standaard openingstijden van het museum (reguliere entree)

Deelnemende illustratoren zijn: Machtelt de Vries, Herman Roozen, Nico Visscher, Meinte Strikwerda, Corien Bögels, Marianne van Voorn, Christian Heydenrijk, Myriam Berenschot, Monique Beijer, Willem Kolvoort, Nicolette Wever, Martijn Fernhout, Ton Meijer, Sieger Zuidersma, Carlien Dubben, Marjolein Uitham, Gerard de Groot, Angelique Boter, Jan Eykenaar, Frans Le Roux, Geertje van der Zijpp, Erik Wielaert, John Croezen, Matty de Vries.

Willem Kolvoort - Terras

Willem Kolvoort - Terras

Geertje van der Zijpp- Serre

Martijn Fernhout- Voorraadkamer

John Croezen-Keuken

John Croezen-Keuken