Nieuwe Binding

20 november 2016 - 5 februari 2017

De tentoonstelling Nieuwe Binding laat het werk zien van noordelijke boekkunstenaars. Het boek als middelpunt van een bijzondere kunstvorm. Nog te zien tot en met 5 februari in het GRID!

Nu het boek als gebruiksvoorwerp meer en meer wordt vervangen door computer en e-reader, ontwikkelt het boek zich tegelijkertijd als een kunstvorm met een rijke schakering aan verschijningsvormen. Deze ontwikkeling is de leidraad geweest bij het opzetten van een Boekkunstnetwerk in Noord-Nederland en bij het inrichten van de tentoonstelling Nieuwe Binding.

Tentoonstelling

De tentoonstelling in GRID laat een breder publiek kennismaken met een dwarsdoorsnede van wat er gemaakt wordt in het noorden op het gebied van boekkunst: kunstwerken die gemaakt zijn in de boekvorm of met het boek als uitgangspunt, in zeer uiteenlopende technieken. De tentoonstelling loopt tot 5 februari 2017.

Boekkunstnetwerk

Tijdens de opening van de tentoonstelling op 20 november 2016 werd tevens het digitale netwerk van BoekKunstNetwerk Noord Nederland gelanceerd. Dit netwerk is een initiatief van Wim Gremmen, Susanna Lemstra en Pien Rotterdam. Het BoekKunstNetwerk is een plaats waar professionals elkaar kunnen ontmoeten om kennis uit te wisselen, terwijl amateurs hier de leermeester vinden die ze zoeken of plekken waar materiaal verkrijgbaar is. Het netwerk is digitaal, maar organiseert ook bijeenkomsten waar makers van boekkunst ervaringen kunnen uitwisselen.

De tentoonstelling is te bezoeken tijdens reguliere openingstijden.

 

Susanna Lemstra

Susanna Lemstra

Pien Rotterdam - Memento

Pien Rotterdam - Memento

Cor Aerssens

Cor Aerssens

Wim Gremmen

Wim Gremmen