Nieuwe ouders voor Nilo

Van 3 tot en met 31 oktober 2018

Oktober begint met de Kinderboekenweek en de hele maand is het Kindermaand! In GRID is in deze periode de speurtentoonstelling ‘Nieuwe ouders voor Nilo’ te zien, die gemaakt is naar aanleiding van het gelijknamige kinderboek van René Hoogschagen.

‘Nieuwe ouders voor Nilo’ gaat over de twee vrienden Bram en Nilo. Ze spelen graag samen, maar de laatste tijd niet meer bij Nilo; Nilo’s ouders vinden dat niet goed. Bram vindt het zo erg voor Nilo, dat hij op zoek gaat naar nieuwe ouders voor Nilo. Hij doet een oproep en het regent reacties van mensen die wel voor Nilo willen zorgen, zelfs van de burgemeester! Samen gaan Bram en Nilo bij alle ouders langs, maar er is er niet een die Nilo goed genoeg vindt. Uiteindelijk mogen ze toch bij Nilo thuis spelen. Dan blijkt ook dat er iets heel anders aan de hand was dan Bram dacht…

Aan het boek werkten wel 25 illustratoren uit Noord-Nederland mee. Allemaal mochten ze een nieuwe ouder voor Nilo verbeelden. Zo ontstond een heel kleurrijk en gevarieerd boek. De tentoonstelling wordt gemaakt door Minerva-student Marissa Bloupot. Zij ontwikkelde voor het project zelfs een heel nieuw lettertype: de Nilo!

Deelname aan de speurtocht, met aan het eind het boek kost €10,-. Het boek kan ook los gekocht worden voor €9 ,-.

Het boek en bijbehorende speurtentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met illustratoren van VOIC (Verenigde Oost Indische Inkt Compagnie), de Groningse kinderboekenschrijver René Hoogschagen en de Fotofabriek.

Cover - Monique Beijer

De afstandsbediening - Hans Huisjes

Paarden - Marianne van Voorn