Ode aan de Lino

1 oktober 2016 - 5 februari 2017

De linosnede is waarschijnlijk de enige druktechniek die we allemaal wel eens hebben beoefend. Jarenlang was het maken van een linosnede een vast onderdeel van de lessen tekenen en handenarbeid. Je zou kunnen zeggen: de lino is educatief erfgoed. Prutsen met gutsen, voor de meesten. Maar dat is beslist niet het hele verhaal! Op uitnodiging van GRID Grafisch Museum Groningen en Atelier Open (Amsterdam) brengen zeven Nederlandse en één Canadese kunstenaars vanaf 1 oktober samen een eerbetoon aan de linosnede. En wat er dan allemaal met deze techniek mogelijk blijkt…!

Het proces van knippen, gutsen, printen, samenvoegen en ook misprinten levert werken op met een diepe gelaagdheid. Bijvoorbeeld in de werken van Bert Brouwer, die de kijker confronteert met alledaagse beelden die niet blijken te zijn wat je verwacht. Of in het werk van Sietske Bosma, dat letterlijk uit meerdere lagen bestaat. In totaal zijn er werken van acht kunstenaars te bewonderen!

Deelnemende kunstenaars: Bert Brouwer, Michiel van Nieuwland, Herman Mulder, Sietske Bosma, Floortje Sebens, Shelley Savor, Carola Rombouts en Tom Thijsse.

Naast de expositie loopt er ook een fantastische wedstrijd voor scholieren!

Bert Brouwer- Book, 2016

Bert Brouwer- Book, 2016

Carola Rombouts, La bella addormentata/De schone slaapster III, 2013

Carola Rombouts, La bella addormentata/De schone slaapster III, 2013

Floortje Sebens - Bgm. Dieckmanstrasse, winter, 2013

Floortje Sebens - Bgm. Dieckmanstrasse, winter, 2013