'De Bosatlas. De kunst van het weglaten.' - Het complete overzicht

Van de Groninger Gezinsbode tot de NOS, ‘De Bosatlas. De kunst van het weglaten’ genereerde een overweldigende hoeveelheid interesse van de pers. Klik hieronder om naar een losse pagina te gaan met het overzicht van al deze artikelen, radio-uitzendingen en tv-uitzendingen.

 

 

Het overzicht

Groninger Gezinsbode - Kunstspot: Leve de Linoleumsnede

Groninger Gezinsbode – Kunstspot: Leve de Linoleumsnede

Verbaasd staarde mijn vriend me aan. “Heb jij nog nóóit een lino gemaakt?” 5 minuten na mijn bekentenis was hij nog altijd niet van de schrik bekomen. Ook volgens het GRID Grafisch Museum hebben we ‘deze kunstvorm allemaal weleens beoefend’ en behoort de linosnede tot ‘educatief erfgoed’. In de tentoonstelling Ode aan de lino komt de linoleumsnede in al zijn verschijningsvormen aan bod….

Lees het volledige artikel

Groninger Gezinsbode - GRID Grafisch museum verwelkomt 10.000e bezoeker

Groninger Gezinsbode – GRID Grafisch Museum verwelkomt 10.000e bezoeker

GRONINGEN – Nietsvermoedend stapte mevrouw Bischoff uit Duitsland vrijdagochtend over de drempel van GRID Grafisch Museum aan de Sint Jansstraat in Groningen. Vervolgens werd ze door directeur Fronique Oosterhof welkom geheten met een bos bloemen en een aantal cadeaus uit de museumwinkel. Bischoff was namelijk de 10.000ste bezoeker van het museum…

Lees het volledige artikel

RTV Noord - Nieuwe locatie legt Grafisch Museum geen windeieren

RTV Noord – Nieuwe locatie legt Grafisch Museum geen windeieren

In het eerste jaar op de nieuwe locatie in Groningen heeft het GRID Grafisch Museum 10.000 bezoekers getrokken. Dat is een verdubbeling van het aantal bezoekers op de oude locatie.

In oktober vorig jaar vertrok het museum vanuit een oud schoolpand aan de Rabenhauptstraat naar de Sint Jansstraat. ‘Aan de Rabenhauptstraat waren we niet heel zichtbaar’, legt algemeen directeur Fronique Oosterhof uit…

Lees het volledige artikel