Groepsuitje

GRID volgt de richtlijnen van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging. Hierdoor is het op dit moment niet mogelijk om grote groepen te ontvangen. Wij hopen dat dit snel weer mogelijk is.

Ook voor groepen volop mogelijkheden bij GRID! Uitermate geschikt dus voor bijvoorbeeld een familie- of gezinsuitje of een uitje met vrienden of vriendinnen. We bespreken graag jouw wensen en komen zo samen tot een passend programma afgestemd op de groepsgrootte. Vul hier het contactformulier in, of neem contact op via [email protected] of telefonisch op 050 – 525 64 97. Een medewerker zal vervolgens telefonisch of via e-mail contact met je opnemen om de opties te bespreken.

Hieronder volgen mogelijkheden voor het programma en de workshop:

Mogelijkheden programma

– Museumrondleiding met toelichting op en demonstratie van de historische drukpersen.
– Een workshop onder deskundige begeleiding van kunstenaars (zie hieronder bij mogelijkheden).
Uit te breiden met:
– Een bezoek aan de lopende expositie
– Een lezing over Kunstgenootschap De Ploeg, of een ander passend onderwerp
– Een Werkmanwandeling door het centrum van Groningen
Frisdrank, koffie- en theevoorziening is aanwezig. Een heerlijke lunch, afsluitende borrel of diner is mogelijk in het tegenoverliggende ’t Feithuis, stadscafé en restaurant.

Mogelijkheden workshop

Linoleumsnede
Met verschillende gutsjes kun je een afbeelding snijden in een stuk linoleum. Daarna kun je inkt aanbrengen op de overgebleven delen om deze vervolgens af te drukken met een pers.

Boekbinden
Op de boekbindafdeling kun je een eenvoudig boekje maken, eventueel met gemarmerde omslag. Er zijn verschillende mogelijkheden en technieken, afhankelijk van de beschikbare tijd.

Werkmantechniek
Je leert de techniek van de beroemde Groninger kunstenaar H.N. Werkman kennen én toepassen met rollers, inkt, sjablonen en letters. Letters kunnen natuurlijk gebruikt worden om woorden mee te stempelen. Maar ze kunnen ook op hun kop, scheef of door elkaar heen worden gezet. Door middel van gebruik van alle soorten en maten van houten en loden letters kun je zo jouw eigen kunstwerk creëren.

Exposities in GRID

GRAFIEK WERKT. Keuze uit de collectie van PostNL.

Van zaterdag 24 september tot en met zondag 18 december 2022

Ontdek meer

Activiteiten

 • Workshop monoprint (deze workshop is volgeboekt)

  Zaterdag 10 december 2022

  Info

 • Doe mee met Druk Gedoe op Zondag

  Zondag 11 december 2022

  Info

 • Workshop Werkmantechniek (deze workshop is volgeboekt)

  Zaterdag 17 december 2022

  Info

Kinderfeestje

Bedrijfsuitje

Onderwijs

Groepsuitje