Groepsuitje

Ook voor groepen volop mogelijkheden bij GRID! Uitermate geschikt dus voor bijvoorbeeld een familie- of gezinsuitje of een uitje met vrienden of vriendinnen. We bespreken graag uw wensen en komen zo samen met u tot een passend programma afgestemd op de groepsgrootte. Vul hier het contactformulier in, of neem contact op via [email protected] of telefonisch op 050 – 525 64 97. Een medewerker zal vervolgens telefonisch of via e-mail contact met u opnemen om de opties te bespreken.

Hieronder volgen mogelijkheden voor het programma en de workshop.

Mogelijkheden programma
– Museumrondleiding met toelichting op en demonstratie van de historische drukpersen.
– Een workshop onder deskundige begeleiding van kunstenaars (zie hieronder bij mogelijkheden).
Uit te breiden met:
– Een bezoek aan de lopende expositie
– Een lezing over Kunstgenootschap De Ploeg, of een ander passend onderwerp
– Een Werkmanwandeling door het centrum van Groningen
Frisdrank, koffie- en theevoorziening is aanwezig. Een heerlijke lunch, afsluitende borrel of diner is mogelijk in het tegenoverliggende ’t Feithuis, stadscafé en restaurant.

Mogelijkheden workshop

Experimenteren met letters
Letters kunnen natuurlijk gebruikt worden om woorden mee te stempelen. Maar ze kunnen ook op hun kop, scheef of door elkaar heen worden gezet. Door middel van gebruik van alle soorten en maten van houten en loden letters kunt u zo uw eigen kunstwerk creëren.
Linoleumsnede
Met verschillende gutsjes kunt u een afbeelding snijden in een stuk linoleum. Daarna kunt u inkt aanbrengen op de overgebleven delen om deze vervolgens af te drukken met een pers.
Boekbinden
Op de boekbindafdeling kunt u een eenvoudig boekje maken, eventueel met gemarmerde omslag. Er zijn verschillende mogelijkheden en technieken, afhankelijk van de beschikbare tijd.
Werkmantechniek
U leert de techniek van de beroemde Groninger kunstenaar H.N. Werkman kennen én toepassen met rollers, inkt, sjablonen en letters.